Obvestila
Sled Magije se je nekaj časa nazaj zaprl. Vendar pa to ni konec vašega najljubšega Harry Potter foruma! Pridružite se nam na nekoliko drugačnem magic.forumotion.com, kjer imamo čisto poseben in unikaten Harry Potter RPG.
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Stopnišča
Tor Jun 28, 2011 12:17 pm by Sky Bueno

» RPG oglasi
Tor Jun 28, 2011 11:50 am by Sky Bueno

» Prijave za Učence
Sob Jun 25, 2011 11:52 am by Mark Mcinley

» Klepetulje
Pet Jun 10, 2011 3:40 am by Luke Lefévre

» Učilnica bunkeologije
Tor Jun 07, 2011 4:26 am by Luke Lefévre

» Velika Dvorana
Ned Maj 15, 2011 7:32 am by Luke Lefévre

» Knjižnica
Sre Apr 27, 2011 6:56 pm by Sky Bueno

» Quidditch
Sre Apr 27, 2011 2:02 pm by Maya Belaqua

» Zapuščena učilnica
Sre Apr 27, 2011 1:04 pm by Maya Belaqua

Točkovanje
53 točk
43 točk
60 točk
38 točk

Prijave za Učence

Stran 3 od 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Charlotte Amentiras on Pet Dec 24, 2010 9:11 pm

Ime: Charlotte Amantiras
Vzdevek: Charlotte ne mara vzdevkov, pa čeprav je njeno ime dolgo. Kadar mora nujno sprejeti kakšen vzdevek, je to navadno Lotte.
Starost: 15
Palica: 28 cm je dolga, les je iz belega manhaarja, sredica pa vsebuje feniksovo pero. Palica je zelo elegantna in primerna za spreminjanje oblike.
Dom: Drznvraan/Spolzgad.
Barva oči: Modro zelena.
Barva las: Zlata.
Videz: Charlotte je vitka, visoka 171 cm. Giba se izjemno elegantno in samozavestno. Njene vedno iskreče oči se krasno skladajo z dolgimi, ravnimi lasmi, ki si jih rada spne v elegantno figo. Izgleda veliko bolj nedolžno, kakor pa v resnici je. Svoje oči rada povdari z različnimi senčili, a vedno je elegantna in urejena. Rada nosi drage, elegantne obleke, obleče pa tudi kakšne krajše in prikupne obleke. Ima izreden smisel za modo.
Slika:

Karakter: Je zelo samozavestna, prevzetna in egoistična. Te njene slabe lastnosti zakriva njena lepota, inteligenca, ter predvsem ljubkost. Je tudi izjemno dobra igralka. Je urejena in vedno mora imeti vajeti v rokah. Odlična organizatorka, vendar ni vradna zaupanja. Njena inteligenca je na zeeeelo visoki stopnji.
Zgodovina: Njena starša sta oba čistokrvna čarovnika in sovražita brezkrvneže, ter izdajalce lastne krvi. Charlotte nima nič proti takim čarovnikom, če je le ne ogrožajo. Ko je bila še majhna, je imela za prijateljico neko brezkrvnico, ki je bila enako lepa, inteligentna in prikupna, kot Lotte. A bila je tudi dobrega srca in sposobna ljubiti, kar pa Charlotte zagotovo ni. Ko se je Lottejina prijateljica zaljubila, je bila Charlotte grozno ljubosumna. Ni prenesla, da je navadna brezkrvnica zmogla nekaj, česar sama ne bi nikdar. Zato je starše prepričala, da prijateljičine starše odpeljejo v zapor, zaradi podtaknjenega umora. Charlote je bila končno zadovoljna, saj je prijateljici onemogočila srečo. Njena moč se je v otroštvu kazala na zelo visoki ravni. Lahko jo je obvladovala in jo uporabljala, kakor se ji je zahotelo. Na bradavičarki je vedno blestela kot izjemna čarovnica, to bo pa imela priložnost pokazati zelo kmalu.
avatar
Charlotte Amentiras
Drznvraan

Število prispevkov : 1
Join date : 24/12/2010
Age : 23

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Pon Dec 27, 2010 2:00 pm

Charlotte, dober opis, sprejeta boš v Drznvraan, ker je Spolzgad trenutno poln. Sicer se mi opis tvojega karakterja zdi malo pretiran, a če je Lotte pač tako zelo vase zagledana to verjetno niti ni tako nenavadno. Very Happy

P.S: V redu Mina, zmenita se ve dve z Alice. Wink

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Elisabet Skaarenor on Pon Dec 27, 2010 10:14 pm

Ime: Elisabet Hanne Skaarenor

Vzdevek: Eli, njena mati pa jo kliče Lisa.

Starost: 17 let

Palica: Hipogrifova kri v tikovini, 26 centimetrov.

Dom: Pihpuff

Barva oči: Lešnikovo rjava

Barva las: Svetlo rjava, vsako poletje pa še dodatno posvetlijo.

Videz: Če bi lahko svoj videz opisala z enim stavkom ali frazo, bi bilo to ‘nič posebnega’. Vedno se ji je zdelo, da je na Bradavičarki še tisoč takšnih deklet, kot je ona sama - z dolgimi in valovitimi lasmi ter velikimi rjavimi očmi. A nikoli ni storila nič takšnega, s čimer bi izstopala iz množice. Rajši je ostala zvesta svojemu preprostemu stilu. Svoje dolge lase vedno nosi spuščene, kot zaveso, za katero se lahko skrije pred utrujajočim svetom okrog sebe. Ličila uporablja zelo redko.
Njen tako rekoč edini zaščitni znak so krila najrazličnejših barv in vzorcev. Ima jih za celo omaro in ponavadi zraven njih obleče še jopo ali majico v pastelnih barvah, čez to pa obvezen šolski plašč.

Slika:


Karakter: Že od nekdaj je bila tiho in zamišljeno dekle. A pravzaprav ni takšna, da bi cele dneve sanjala o izmišljenih svetovih, osebah in dogodkih. Raje razmišlja o stvareh, ki se dogajajo okrog nje, a večino svojih misli zadrži zase. Zato le redki vedo podrobnosti o njenem življenju. Nasploh se je vedno držala zase, a na Bradavičarki je pridobila krog prijateljev, ki jih ima rada in o njej pravijo, da je nasmejana in nasploh pozitivna oseba. Vedno je imela rada ljudi in sprejema jih takšne, kot so, a preprosto ni takšna, da bi prišla do njih in sama začela pogovor. Namesto tega opazuje okolico z nasmehom na obrazu ali pa čas preživlja na prostem skupaj s knjigo. Branje je ena izmed njenih redkih strasti, zato ji šola nikoli ni predstavljala prevelikih težav. Dobre ocene je dosegla s pomočjo trdega dela in vztrajnosti, katero šteje med svoje redke dobre lastnosti. Ko si zastavi nek cilj, ga tudi doseže in ne odneha tudi pod močnimi pritiski. Morda včasih daje vtis osebe, ki psihično ni preveč močna, a to ne drži. Kljub zaprtosti in nekolikšni odtujenosti od skupnosti je v svojem življenju srečna.

Zgodovina: Večji del njene preteklosti je nezanimiv in monoton, a hkrati svetel ter vesel - kratek film o sončnih poletjih in hladnih zimah na Švedskem, o neskončnih večerjah, pri katerih se je vedno zbrala celotna družina in o babičinih monologih, ki so se večinoma navezovali na ptice. Rodbina njenega očeta Nilsa je bila ena starejših in obširnejših, a bili so bunkeljni. Elisabet je svojo družino oboževala, posebno vez pa je imela z dedkom, saj ji je dolgo časa pripadalo mesto najmlajše vnukinje. A ravnovesje se je počasi začelo podirati. Prepiri njenih staršev so bili vsak večer glasnejši in nekega dne je njena mati Eleanor na mizo preprosto položila papirje za ločitev. Sledila je bitka za skrbništvo, a po dveh mesecih je pred očmi presenečenih Skaarenorovih mati spakirala kovčke in takrat desetletno Elisabet odpeljala v južno Anglijo, kjer je imela svoje korenine. A to ni bilo vse - Eleanor ji je povedala tudi, da je čarovnica in znašla se je v vrtincu nenadnega navdušenja nad njej popolnoma neznanim svetom. Še preden se ji je uspelo navaditi na vse novosti v svojem življenju, že je sedela na vlaku na Bradavičarko. Tam so jo sprejeli v Pihpuff. Šolo je vzljubila že po prvem mesecu, a na trenutke še vedno pogreša mogočno vilo ob morju in utopične otroške trenutke.
avatar
Elisabet Skaarenor
Pihpuff

Število prispevkov : 12
Join date : 27/12/2010
Age : 24
Kraj : Uppsala, Švedska

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Tor Dec 28, 2010 12:11 pm

Zanimiv opis Elisabet (ali je morda Elizabeth? Če si se slučajno zmotila lahko to popraviš na User CP. V nasprotnem primeru se ti opravičujem).

Sicer pa si sprejeta v Pihpuff, dobrodošla na forumu in veliko veselja ob pisanju RPGja. Allright!

Alice, te bom kar potrdil, ker je Mina trenutno odsotna. Bi te pa prosil, če boš potem dopolnila svoj opis, ker verjamem da si sposobna napisat več. Wink


Nazadnje urejal/a Lucius Thanagor Sre Dec 29, 2010 9:12 am; skupaj popravljeno 1 krat

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Elisabet Skaarenor on Tor Dec 28, 2010 2:15 pm

Švedi imajo svojo verzijo, torej Elisabet Very Happy hvala!
avatar
Elisabet Skaarenor
Pihpuff

Število prispevkov : 12
Join date : 27/12/2010
Age : 24
Kraj : Uppsala, Švedska

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Dagus Wendel on Tor Jan 25, 2011 8:09 pm

me: Dagostrus Wendel
Vzdevek: Dagus
Starost: 16-6.letnik
Palica: (Hrast, 27cm, zmajeva kost)
Dom: Gryffindom
Barva oči:Črne
Barva las:Črne
Videz:Suh fant, ki je že na pogled skrivnosten,visok je 180cm in tehta 70 kg. Za čas pouka se oblači z plaščem kot to zahtevajo.V prostem času pa rad obleče kaj bolj udobnega kot so npr. kavbojke,kratka majica(najraje nosi zelene majice),jopice,puloverje in ostale "normalne" obleke. Črne oči skrivajo nekatere skrivnosti katerih ne želi deliti z nikomer.Krasi ga sugestija oz. telesna govorica in govor - temen globok glas.Ima srednje dolge črne drede, ki jih nosi v čast reggae glasbi.
Slika: /
Karakter:Dagus je inteligenten čarovnik, ki mu nobena naloga ni pretežka, zato rad pomaga tudi sošolcom. Njegov sarkastičen,narcisen in predvsem odkrit odnos do ostalih mu omogoča, da pride do svoje zabave-na nek način živi v svojem svetu. Obožuje zabave, naravo, mistiko ter manipulacijo kateri posveča kar veliko časa. Uživa ob poslušanju rock glasbe. Do dijakov, ki niso v Gryfondomu se obnaša vzvišeno a vseeno pravično.
Zgodovina:Rodil se je očetu Jimmy-ju in materi Josephine -oba bunkeljna v Glasgowu na Škotskem.Po njiju je podedoval sposobnost magije in manipulacije.Ima tudi bunkeljsko sestro Angie,ki je stara 9 let.Njegov brat Andre, ki je bil zadnjo leto pred sprejetjem v Bradavičarko, je umrl zaradi žulja na nogi. Very Happy-vsi so jokali:|...Oče je auror,mati pa nima poklica.Zelo se je razveselil sprejetja na Bradavičarko in upal je, da bo sprejet v Gryfondom v katerega sta hodila oba starša.Zelo dobro pozna človeško psiho in zato je tako dober manipulater-talent je pokazal že mladih letih, ko je pripravil sošolce ter učiteljico do tega da so zaspali.


Nazadnje urejal/a Dagus Wendel Sob Jan 29, 2011 2:43 pm; skupaj popravljeno 4 krat (Reason for editing : Prva objava ni bila sprejemljiva :))

Dagus Wendel
Gryfondom

Število prispevkov : 2
Join date : 25/01/2011
Age : 26
Kraj : Bradavičarka in okolica

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Wilhelmina Sang on Tor Jan 25, 2011 8:24 pm

Wilhelmina Sang je napisal/a:Prjave za Spolzgad so trenutno zaprte.

Wilhelmina Sang je napisal/a:Sposobnosti, kot so branje misli, nevidnost, in podobno, niso zaželjene! Branje misli v HP vesolju obvladajo le ljudje, ki obvladajo čitljivijo, ki pa je na Bradavičarki ne poučujemo!


Poleg tega bi ti svetovala tudi, da se malo bolj potrudiš pri opisu, ter uporabljaš malo lepše berljive stavke, ne le naštevanja. Nickname si, prosim, v profilu popravi tako, da bo vseboval tudi tvoj priimek. Za primer dobrega opisa si preberi kakšen opis uporabnikov, ki smo jih že potrdili.

_____________________

Everybody is somebody else's weirdo.
Gryfondom Drznvraan Bradavičarka Spolzgad Pihpuff
avatar
Wilhelmina Sang
Profesorica

Število prispevkov : 290
Join date : 02/11/2010
Age : 31

Poglej uporabnikov profil http://harrypotter.lightbb.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Čet Jan 27, 2011 8:41 am

Dagus, da bo čisto jasno:
Lepo da si popravil ime dom in odstranil tisti nesmisel z branjem misli, vendar pa te moram opozoriti da je tvoj opis še vedno podpovprečen v primerjavi z ostalimi in ne dosega minimalnih standardov.

1. *Opiši* kakšen je tvoj lik, ne naštevaj. Piši v smiselnih povedih, kakor da bi nam moral lik predstaviti v pogovoru, ne pa da takoj vse vržeš iz sebe.
2. Dvakrat preglej pravopis in slovnico, ker moraš veliko popravit.
3. Na Bradavičarki ni drog. Lahko sicer napišeš da je tvoj lik narkoman, vendar pa je do prepovedanih substanc na šoli praktično nemogoče priti.
4. Glasgow se piše z "w"
5. Dokler ti jaz ali Mina ne napiševa da je tvoj opis sprejet (kar zaenkrat še ni), ti ni dovoljeno pisati v RPGju. Lahko pa pišeš v Bunkljevanju.

Upam da boš kmalu popravil opis, saj verjamem da lahko napišeš bistveno boljše. Wink

EDIT 1: Vidim da si popravil značaj in videz in moram reči da mi je bistveno bolj všeč kot prejšnja verzija. Prosim če najdeš še kakšno idejo in malo dopolniš še preteklost, potem pa boš lahko končno začel pisati Very Happy
Mimogrede, tole z amuletom ni ravno stalna praksa, ampak dokler varuje le pred šibkejšimi zlimi uroki bom to še dovolil (kar pomeni da varuje vsega skupaj mogoče proti enemu ali dvema, bi bilo pa pametno če malo bolj opišeš pred čim točno varuje, ker je "zlih" urokov relativno malo, in nobeden le redki so dovolj šibki da bi jih lahko odvrnil kakšen amulet).
Ne bom pa ti dovolil imeti amuleta ki bi ščitil pred močnejšimi uroki, ker imaš potem nepravično prednost pred drugimi. Mislim da mi ni potrebno dodatno razlagati zakaj je to nedopustno Wink

EDIT 2: V redu Dagus, tvoj opis zdaj dosega nek minimalni standard, tako da lahko začneš pisat. Želim ti veliko zanimivih dogodivščin na RPGju in čimbolj kvalitetno pisanje Wink


Nazadnje urejal/a Lucius Thanagor Sob Jan 29, 2011 11:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Cassidy O'Connell on Sob Jan 29, 2011 9:56 pm

Ime: Cassidy Nora O'Connell
Vzdevek: večina ljudi jo pozna pod imenom Cass ali Cassie.
Starost: 16 let
Palica: 27 centimetrov, hrastov les in zmajeva luska v jedru
Dom: Drznvraan
Barva oči: toplo rjave.
Barva las: svetlo rjavi, pod določeno svetlobo skoraj blond.

Videz:
Cassino postavo bi že na prvi pogled označili za neverjetno krhko – takšen pa je tudi vtis, ki ga tudi sicer zbuja pri ljudeh. Je drobna in suhljata, ampak to ji nekako pristaja. Ima precej zanimiv obraz, na katerem ponavadi kraljuje širok nasmešek, ki privablja poglede ljudi s svojo toplino. Ima tudi rjave oči, ki bi jih zaradi odtenka uvrstili med bolj nenavadne barve. Iz njih je nemogoče prebrati njena čustva, obkrožene pa so z nizom dolgih in gostih trepalnic. Ima srednje dolge lase, ki so zlahka opisljivi kot vihravi, saj so ponavadi skodrani, Cass pa na svoje veliko olajšanje nima tipičnih, neprijetno drobnih kodrov, s katerimi bi se morala neprestano ukvarjati. Ponavadi nosi lase prosto spuščene. Glede oblačil se ne obremenjuje pretirano in iz tega nikoli ni delala velikih scen, saj ji zadoščajo že preproste kavbojke, krilo ali pa nekaj popolnoma tretjega – najpomembnejše pri tem je, da je njej všeč. Rada ima živahne barve in to tudi kaže. Ne mara nakita zaradi ideje, da jo utesnjuje, kljub temu pa se za nič na svetu ne bi ločila od svoje zbirke živobarvnih zapestnic, ki jih nosi na desni roki. Rada misli, da ni nič posebnega in se nikoli ne trudi, da bi izstopala s svojim videzom.

Slika:

Karakter:
Morda bi kdo pričakoval, da bi bilo Cass lahko opisati kot vročekrvno Irko – saj Irci navsezadnje slovijo po tem, da so vse kaj drugega kot mirni ljudje, ampak bilo bi veliko preveč preprosto, če bi jo opisali s tem. Navsezadnje je svetlolaska daleč od vročekrvnega dekleta, za kar ima najverjetneje večino zaslug dejstvo, da je njen oče popolnoma hladnokrven Anglež, čeprav včasih njene irske korenine kljub vsemu pridejo na dan v kakšnem ne preveč pogostem izbruhu jeze. Navsezadnje je Cass precej mirno dekle, večino časa ujeto v svojem svetu. Spremlja dogajanje okrog sebe, ampak ne v takšni meri, da bi se zanj zmenila. Zna biti zgovorna in ljudi okrog sebe popolnoma zmesti s temo, o kateri niso nikoli niti razmišljali. To pa je nekaj, kar Cassie velikokrat počne. Čeprav je bila podvržena poskusom svoje družine, da bi jo spremenili v popolnoma ubogljivo lutko, jim to ni nikoli uspelo. Ima svoj pogled na svet, ki se močno razlikuje od pogleda večine in čeprav marsikoga to neverjetno živcira, druge to zabava. Pa ne da bi bilo njej za to kakorkoli mar – pravzaprav skuša vsak dan posebej samo izkoristiti čim bolje, saj je prepričana, da nikoli ne veš, kateri dan bo tvoj zadnji. Nikoli ne more ostati resna dlje časa, hkrati pa je z ljudmi precej odkrita. Prav tako ima določeno mero pozitivne energije, ki jo oddaja, ampak se tega niti ne zaveda. Večino časa je samo očarljivo zmedena, sploh če jo kdo nenapovedano ogovori. Redkokdaj jo je mogoče videti slabe volje ali zamorjeno, saj je za kaj takšnega preveč optimistična. Njena samozavest je precej odvisna od situacije, v kateri se znajde. Ima svoja prepričanja in če jih je treba zastopati, bo storila absolutno vse, da jih bo predstavila točno tako, kot je po njenem mnenju pravilno, ob kakšni drugi situaciji pa lahko samo zmedeno išče prave besede. Kljub temu pa ni nikoli popolnoma tiho – to preprosto ni v njeni naravi in nekako jo je nemogoče spraviti v zadrego. Zna se postaviti zase in večkrat jo v težave spravi njena nagnjenost do nenavadnih stvari in predvsem nenavadnega početja. Rada ima preproste stvari – ples v dežju, smejanje brez posebnega razloga in knjige. Ravno zaradi svoje ljubezni do knjig se je znašla v Drznvraanu, čeprav je bila že od samega začetka prepričana, da je razvrščanje ljudi po domovih neumno in prinese več težav kot pa urejenosti. Prezira oznake ljudi in vedno stremi k temu, da bi si vtise o nekom ali nečem ustvarila sama. Nikoli ne naseda na govorice ali domneve. Cass je oseba, ki se je zmožna v sekundi spremeniti iz samo še enega obraza v množici v nekoga, ki ga ljudje opazujejo in se sami pri sebi sprašujejo, če je sploh resnična. Je nepredvidljiva in vsekakor dovolj samosvoja, hkrati pa tako topla oseba, da jo je nemogoče popolnoma prezreti.

Zgodovina:
Nekega zimskega dne sta se popolnoma naključno spoznala privlačna Irka in nekoliko zamorjen Anglež, oba čarovnika. Njuna zgodba je od tega srečanja potekala povsem klasično, če ne že skoraj pretirano osladno – zaljubila sta se, se poročila in kmalu je ona zanosila. Živela sta v Angliji, ko pa je ona zanosila, sta se preselila k njeni družini na Irsko. To je del zgodbe, ko gredo stvari narobe. Njena družina je bila ponosno čistokrvna in niti najmanj jim ni bilo všeč, da je hčerka za moža izbrala temačnega Angleža, ki je sicer bil čistokrven, a je bilo nemogoče predvideti, kako daleč je ta čistokrvnost segala. Tako se je punčka, ki so jo poimenovali Cassidy, rodila v precej hladnem družinskem okolju, polnem neizgovorjenih stvari in zamer. Kljub temu je bilo videti, da je na vse to nekako imuna. Čeprav se je njena babica na moč trudila, da bi dekle spremenila v popolnega robota tako imenovane klasične čarovniške družine, je bila Cassie vedno preveč samosvoja ali pa preveč zaposlena z lovljenjem metuljev, da bi upoštevala babico. Je pa bila vedno znova fascinirana nad starimi knjigami v ogromni družinski knjižnici, kar je njene prednike vsaj nekoliko pomirjalo. Njen oče se je v obupanemu iskanju izhoda iz hladnega družinskega okolja vrgel v delo in kmalu vse dneve preživljal v službi, mama pa je pri dekličinih sedmih letih obupala in naredila samomor. O tem nikoli niso odkrito govorili, ker je bila to za družino velika sramota in uradna verzija zgodbe je bila splet nesrečnih okoliščin, zaradi katerih je njena mama tako zgodaj preminula, ampak znotraj zidov starega družinskega dvorca so vsi poznali resnico. Cassie je vso dogajanje okrog mamine smrti spremenilo. Nekaj časa je bila tudi sama obsedena s smrtjo in z idejo o sami smrti, potem pa se je nekaj v njej spremenilo in končno se je sprijaznila s tem. Zakopala se je v knjige in se popolnoma odmaknila od svoje hladne družine. Ko je dobila vabilo na Bradavičarko, je brez obžalovanja spakirala. Prva leta je bila nekoliko samotarska, potem pa se je navadila in postala tisto, kar je tudi v resnici. Brez pretvarjanja in laži – kajti Cass je vedno prav dobro vedela, kam to človeka pripelje.
avatar
Cassidy O'Connell
Drznvraan

Število prispevkov : 2
Join date : 29/01/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Wilhelmina Sang on Sob Jan 29, 2011 10:27 pm

Odličen opis, Cass. Smile Najbolje bo, da se kar vključiš v zgodbo in spišeš kakšen post v učilnici za obrambo pred mračnimi silami! Trenutno smo vsi pod vplivom reseruma, zato bi znalo biti zabavno. Smile

_____________________

Everybody is somebody else's weirdo.
Gryfondom Drznvraan Bradavičarka Spolzgad Pihpuff
avatar
Wilhelmina Sang
Profesorica

Število prispevkov : 290
Join date : 02/11/2010
Age : 31

Poglej uporabnikov profil http://harrypotter.lightbb.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Sob Feb 05, 2011 5:38 pm

S tem se zapirajo prijave za DRZNVRAAN,

prijave za SPOLZGAD pa so ponovno odprte.

V prihodnosti se glede prijav pozanimajte TUKAJ!

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Catrin Dinsdale on Pon Feb 07, 2011 5:50 pm

Ime: Catrin Dinsdale

Vzdevek: Cat, Trin in Dale

Starost: 16 let

Palica: samorogova dlaka, ebenovina, 23 cm

Dom: Spolzgad

Barva oči: Rjava

Barva las: Svetlo rjava

Videz: Catrin je nekoliko manjša in bolj drobna od ostalih deklet njene starosti, ampak je to prav nič ne moti. Punca je trdoživa, sposobna in dovolj gibčna, da lahko po potrebi tudi spleza po tisto česar ne doseže s tal. Ker ni moštveni tip človeka, ne igra Quidditcha, zato pa vsako jutro, ne glede na vreme in temperature, teče najmanj okrog jezera. Zaradi tega se že na prvi pogled vidi, da je zdrava in vitalna ter izjemno vzdržljiva. Za razliko od velikega števila svojih sošolcev ne nosi prevelikih črnih plaščev, ki bi zlovešče plapolali za njo in nima snežno bele polti. Nosi kavbojke in srajco, po potrebi majico in pulover. Po njenem videzu bi človek ocenil, da je pravzaprav Gryfondomovka, ki cele dneve teka po soncu in junaško rešuje prijatelje. Pa jih ne. Z izjemo jutranjega teka (in občasno še večernega, če ji čas dopušča), Catrin ves svoj prosti čas preživi za knjigami. Res pa je, da če se le da, študira zunaj na zraku ali pa vsaj na polici pri odprtem oknu. Poleg tega nima nobenih tetovaž, uhanov na hecnih mestih ali nadvse zanimivih brazgotin, ki jih spremlja mračna zgodba. Njeni bujni rjavi lasje so nakodrani in skoraj nikoli popolnoma urejeni. Vedno se najde nek koder, ki štrli po svoje. Na kratko, kar se tiče njenega izgleda, je popolnoma netipična Spolzgadovka.

Slika:


Karakter: Po karakterju pa Catrin nezmotno sodi v Spolzgad. Je preračunljiva in manipulativna, doseže vse kar hoče in ne izbira načinov za dosego svojega cilja. Izjemno bistri rjavolaski največ pomeni znanje in znanje je moč. Nič nima proti zabavi, ampak ni pa neka sila glasna oseba. Popolnoma pod častjo ji je, da bi se z nekom spustila v prepir ali celo vpitje sredi množice gledalcev. Večinoma se drži zase in nikomur ne zaupa kaj preveč. Komunicira s tistimi ljudmi od katerih si obeta korist in brez kakršnih koli zadržkov jih izkoristi, da pride do željenega. Izjema so edino profesorji, ki ji Catrin na moč spoštuje (razen, če so navadni šarlatani) in željno vpija vsako njihovo besedo. Ker je trdno odločena, da bo imela vso znanje tega sveta, bi jim najraje kar pobrskala po možganih. Zaradi tega se je tudi odločila, da se bo izurila v Čitliviji, kar pa zaenkrat še ne poteka čisto po njenih željah. Ampak njena prirojena trma ji ne dovoljuje, da bi odnehala. Poleg trme je zanjo značilno tudi to, da želi biti v vsem najboljša in stremi k popolnosti. Zaradi tega tudi nima ravno velike mere potrplenja z ljudmi, ki so počasnejše pameti kot ona, lenuhov pa sploh ne prenaša.

Zgodovina: Catrin izhaja iz čistokrvne čarovniške družine, ki pa ni preveč znana ali velika. Čeprav gre za staro rodbino, ni bilo v njej nikoli toliko potomcev, da bi se razvejali po celem otoku. Catrinina starša sta se spoznala kmalu po koncu šolanja, in sicer v Svetem Mungu, kjer je bila Veronica pripravnica za zdravilko. Simeon je potreboval zdravniško pomoč po ponesrečenem uroku in tam sta se spoznala, se sčasoma zaljubila in poročila. Nič posebnega, čisto klasična zgodba. Čez kakšno leto sta dobila sina Samuela, dve leti kasneje pa še hčerko Catrin. Njeno otroštvo je bilo srečno, četudi je bila vzgoja zelo stroga. Veronica in Simeon sta otrokoma privzgojila ljubezen do znanja, željo po moči in stremenje k popolnosti. Oba sta se vpisala na Bradavičarko, ki jo je Samuel ravno zaključil, s tem da je bil on v Drznvraanu, Catrin pa je zaradi svojega značaja in predvsem načina doseganja željenega znanja, pristala v Spolzgadu.

((upam, da se lahko učim Čitlivijo. Ne mislim samo en post in že kar voila, ampak veliko postov povezanih s teorijo ter praktične vaje, ki se bodo v začetku dokaj slabo končevale, sčasoma pa bi se pokazal napredek. Če bi se pa lahko s kakšnim profesorjem zmenila, da pri tem pomaga, bi bilo pa super.))
avatar
Catrin Dinsdale
Spolzgad

Število prispevkov : 33
Join date : 06/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Pon Feb 07, 2011 6:54 pm

Zelo všečen opis, sploh se mi dopade da imamo končno nekoga, ki ni v Spolzgadu samo zato, ker je bil tam tudi stric Voldy in naj bi zato bilo to neke vrste "breeding ground" za vse negativce. Very Happy

Tisto o telovadbi in športnih navadah pomojem bolj spada pod karakter, ampak ker služi za argumentacijo fizičnega izgleda lahko tudi pustiš kakor je.

Značaj lika je smiseln in dovršen, edino "ne izbira načinov za dosego svojega cilja" se mi zdi malo čudno napisano. Iz besedne razlage bi torej pomenilo, da Catrin ne izbira ciljev, temveč se na poti do cilja posluži prvega sredstva ki ji pade na pamet. Si mogoče mislila kaj v stilu da ne pusti, da bi jo moralni razlogi ovirali pri izbiri sredstev?

Čitljivije se posamezen lik lahko nauči, vendar kot si napisala, v seriji dogodkov znotraj RPGja. Ne dovoljujemo pa, da bi kdo že v opisu napisal da obvlada Čitljivijo, Brambovijo, udejanjanje/izdejanjanje... s kakšnimi tistimi slabimi izgovori da so ga/jo naučili starši, ki so bili po možnosti Jedci Smrti ali pa člani Feniksovega Reda.

Drugače pa je tvoj opis eden boljših, tako da si sprejeta in lahko začneš pisat. S tem se tudi prijave za SPOLZGAD ponovno zapirajo dokler ne naberemo še kaj Gryphondomcev in Pihpuffovcev.

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Catrin Dinsdale on Pon Feb 07, 2011 7:12 pm

Točno tako je mišljeno - ko si zastavi nek cilj, se pri doseganju tega cilja ne ozira na razna pravila pa moralo pa norme in vrednote družbe ter podoben hec. Če je treba koga preklet, kaj ukrast, koga izsiljevat... Kar je treba je pač treba, pa če je to dovoljeno in sprejeto ali ne Wink
avatar
Catrin Dinsdale
Spolzgad

Število prispevkov : 33
Join date : 06/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Pon Feb 14, 2011 4:56 pm

Ker so trenutno od učencev aktivni le Spolzgadovci, so do nadaljnjega odprti vsi domovi, razen Spolzgada.
Hvala za razumevanje Wink

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Liney Eve Swift on Sob Feb 19, 2011 11:55 am

Ime: Liney Eve Swift

Vzdevek: Lin

Starost: 11

Palica: Samorogova repna dlaka, divja češnja 20cm

Dom: Mi je vseeno Smile

Barva oči: Zelena

Barva las: Blond

Videz:
Liney je vitke postave in niti ni pretirano velika. Meri okoli 140cm. Izgleda krhka in še mlajša kot v resnici je. Ima bledo polt, in svetle, vihrave lase. Ponavadi jih ima spuščene čez oči. Njene oči so živo zelene in so običajne velikosti. Njene trepalnice niso dolge, kar se ji ne zdi dobro. Ima svetlo rožnate ustnice. Njen obraz je nasploh otroški, a vedno resnoben. Najraje ima dolge plašče. Zelo rada nosi tudi nakit, če ni preveč "kičast". Za določene priložnosti obleče tudi kakšno obleko. Njeni najljubši barvi sta zelena in rumena, zato jo pogosto vidimo v oblačilih takšnih barv.

Slika:


Karakter:
Liney je zanimivo in bistro dekle. Je prijazna do vseh in noče delati težav. Ne mara neumnih ljudi in ljudi, ki se jim ne da nič početi. Večkrat ji gredo na živce tisti ljudje, ki se pretirano hvalijo in so pretirano samozavestni. Lin se vedno obnaša kulturno, to sta jo naučila starša. Je zelo razumevajoča do drugih. Všeč so ji ljudje, ki jo nasmejijo. Lin je na Bradavičarki odlična učenka in redno dela domačo nalogo. V prostem času najraje bere. Zelo rada tudi pleše in poje. Rada se druži s prijatelji, ki jih ni malo in klepeta. Je zelo zgovorna in včasih to ljudi okoli nje zelo moti. Kronično se boji pajkov in to vsekakor ni dobra lastnost. Prav tako ne more videti krvi.
Ne igra Quiddicha, čeprav dobro leti na metli, se raje ne ukvarja s športom saj se zano zelo bojijo njeni starši.

Zgodovina:
Glede na to da je enajst letnica ima Liney bolj malo življenja za seboj. Vzgajata jo skrbna starša Elenor Swift in Jason Swift. Oba sta po poklicu avrorja in delata na ministerstvu za čaranje. Sta čarovnika iz čistokrvne družine. Ker je Liney edinka bi se pričakovala da sta jo zelo razvajala kot majhno dekle, a temu ni bilo tako. Očeta skoraj nikoli ni bilo doma, saj je imel delo včasih tudi pozno v noč. Mama pa je bila zelo skrbna in preplašena gospa ki se je ves čas bala da kdo nebi kaj naredil njeni ljubi mali punčki. Zato je zanjo vedno skrbela po najboljših močeh.


Nazadnje urejal/a Liney Eve Swift Sob Feb 19, 2011 12:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat
avatar
Liney Eve Swift
Drznvraan

Število prispevkov : 4
Join date : 19/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Wilhelmina Sang on Sob Feb 19, 2011 12:23 pm

Zelo lep, prijeten opis, Liney. Predlagam ti, da si še enkrat prebereš odstavek pri karakterju, ker si pozabila spremeniti ime, sicer pa je opis dober in sprejet. Na podlagi napisanega bi te dala v Pihpuff ali Drznvraan. Če imaš katerega o teh dveh raje, mi prosim napiši, pa boš šla tja, sicer pa te bom dala najbrž v tisti dom, kjer je zaenkrat manj piscev.

Če nisi prepričana, kje začeti, ti priporočam Veliko Dvorano - nazadnje je tja pisala Belree, ki pa ji ni še nihče odpisal, tako da imaš tam kar fino možnost začeti - zaenkrat smo še pod vplivom reseruma, se bo pa ta zgodba najbrž v kakšnem tednu zaključila. Vso srečo!

_____________________

Everybody is somebody else's weirdo.
Gryfondom Drznvraan Bradavičarka Spolzgad Pihpuff
avatar
Wilhelmina Sang
Profesorica

Število prispevkov : 290
Join date : 02/11/2010
Age : 31

Poglej uporabnikov profil http://harrypotter.lightbb.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Liney Eve Swift on Sob Feb 19, 2011 12:28 pm

Hvala ker ste me sprejeli. Mogoče bi šla malo raje v Drznvraan.
avatar
Liney Eve Swift
Drznvraan

Število prispevkov : 4
Join date : 19/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Wilhelmina Sang on Sob Feb 19, 2011 1:14 pm

Zmenjeno. Wink Takoj te bom dodala v skupino.

_____________________

Everybody is somebody else's weirdo.
Gryfondom Drznvraan Bradavičarka Spolzgad Pihpuff
avatar
Wilhelmina Sang
Profesorica

Število prispevkov : 290
Join date : 02/11/2010
Age : 31

Poglej uporabnikov profil http://harrypotter.lightbb.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Ignis Bathory on Čet Feb 24, 2011 4:30 pm

Ime: Ignis Chiara Bathory

Vzdevek: Brezpogojno in samo Ignis.
Starost: 16 let
Palica: 23 centimetrov, ebenovina in vylin las
Dom: Drznvraan

Barva oči: Mešanica modre in sive
Barva las: Svetli, skorajda beli, z ravno toliko pigmenta, da jo lahko pogojno uvrščamo med blondinke.

Videz: Na pogled izgleda krhka in lomljiva, a vendar je sposobna precejšnjih naporov in brez težav lahko zlomi roko vsakemu hrustu, ki jo drzne nadlegovati. Njene oči izražajo neverjetno življenjsko moč in začuda ji ne služijo za to, da bi pošiljale morilske in sarkastične poglede: večino časa so odsotne. Obrvi nikoli ne uporablja z namenom, da bi osebkom okoli sebe milostno razložila nesmisle njihovih fraz in odgovorov, pa tudi ne zato, da bi se delala pametno. Mimo ljudi večino časa hodi kot da so zrak in v tem ritmu se giblje tudi sama: njena hoja je elegantna, gibka in melodična, komajda slišna in na trenutke malo živčna. Njeno počutje izraža bolj, kot bi si marsikdo mislil. Njena koža je bleda in prav lahko bi ji pripisali albinizem, prav tako ni rdečelasa, da bi lahko to upravičila in nikakor ne trpi za nobeno boleznijo. Skrivnost vsega skupaj je, da naj bi bila njena prababica demonka, kar pa nikoli ni bilo uradno potrjeno in zato je njen nenavaden videz uganka tudi njej sami. Pa je niti kaj pretirano ne zanima kaj drugega, kakor njeni čudoviti, svilnati, mehki lasje ki ji v kodrastih valovih segajo skoraj do bokov: na njih je upravičeno ponosna. Niti slišati noče o tem, da bi si jih postrigla, saj je trdno prepričana v to, da so tradicija po ženski strani družine. Oblači se v belo in črno, njen stil je predvsem starinski in sestavljen iz lakastih čeveljčkov, dolgega krila, obledele bluzice in broške. Da, je oboževalka okrasnih igel in brošk, tako kot njena pokojna teta, po kateri je podedovala dovršen del svoje zbirke.

Slika:

Karakter: Če bi ji pripisali neinteligentnost, bi se krepko zmotili. Dejstvo je, da je magija zanjo že od rojstva lažja, kot za druge ljudi. Z njo je odraščala že, odkar pomni zase in nobena oblika čaranja ji ni tuja, tudi temna ne. Posledica nadarjenosti in nadvse ambicioznih staršev, ki sta jo želela vzgojiti v genija: to jima je tudi uspelo. Danes se je namreč drži sloves najboljše učenke v letniku, s čimer pa se ne hvali in vse skupaj jemlje kot nekaj samoumevnega. Pa ne zato, ker hodi v Drznvraan, ampak zato, ker je navajena večino dneva presedeti za knjigami in se ji zdijo skoraj vsi njeni sošolci neumni in plehki. Preprosto ne vidi razloga v prepirih na hodnikih, dramah v jedilnici in zganjanju joka in stoka zaradi tega, ker ima najbolj seksi Quiddich igralec na šoli po novem dekle, ki jo brez sramu pred vsemi poljublja in obsipava s pozornostjo. Nikoli ni prijazna, ne do živali, ne do ljudi. Jemlje jih za nujno zlo, s katerim mora živeti. Da bi komu pomagala? Ni govora, če ona zmore, potem lahko tudi drug. Nikakor ni zlobna in ne uživa v mučenju ljudi iz nasprotnih domov, pa tudi prijazna ni: preprosto je zadržana in hladna, nikoli ni imela nobenih prijateljev in tudi nikogar ni izkoristila. Kar pa ne pomeni, da pusti drugim, da jo izkoriščajo! Je oboževalka ugank, bunkeljske filozofije in klasične glasbe: rock, metal in pop so zanjo preprosto 'mladinske muhe brez koncepta, smisla in občutka' Samo varna kulisa pred vsemi problemi. Kot zaprisežena glasbenica: igra namreč klavir in harfo, daje občutek zastarele težakinje. Nikoli ni nikomur vsiljevala mnenja in veleumnih filozofskih odgovorov: večino časa je modro tiho in odgovarja samo takrat, kadar jo pokličejo. Navidez je vzor bontona, ampak njene misli znajo biti včasih krute in posmehljive. Obrazno mimiko popolnoma obvladuje: ne kaže čustev in je nedostopna. Ne boste je prisilili v nič, niti nikoli ne bo kričala ali ponorela zaradi kakšnih provociranj. Poračunala bo že kasneje...


Zgodovina: Rodila se je kot prvi in edini otrok dokaj ugledne čistokrvne rodbine višjega srednjega sloja. Oče bančnik, mama pa novinarka pri nekem časopisu za bogataše, precej dober zaslužek. Ravno tolikšen, da si doma lahko privoščijo staro hišno pomočnico z čudaškim humorjem in manjšo graščino, ki je bila pred njihovo vselitvijo navadna podrtija, ki pa so jo premišljeno obnovili in ima dandanes precej večjo vrednost kot takrat, preden so jo kupili. Predvsem se kitijo z tujim perjem in se delajo vplivnejše kot dejansko so. Geoff Bathory je predvsem zaradi svojega nekoč bogatega strica postal to kar je, pa tudi zato, ker je pripravljen poprijeti tudi za kakšne manjše posle sumljivega značaja. Ignis ga ne mara preveč. Po materi Irmi, ki ima madžarske korenine je sicer potomka neke prastare rodbine, kjer pa so vsi veljali za zmešane norce in pijance, zato to ni nekaj, š čimer bi se hvalila. To je vse o njeni družini, katere tako ali tako nima za svojo. Že od malega je bila precej dojemljiva za okolico in zadržanega značaja, kar pa staršema ni bilo všeč. Želela sta energičnega in odločnega otroka, ki bi se izšolal za kakšnega ministra, dobila pa sta nekoliko čudaško deklico. Po tem nista nikoli več imela otrok. Tudi svoji edinki se nista kaj preveč posvečala, saj jima je bila pomembna le slava in naredila bi vse, da bi ju ljudje poznali. Nasprotno, pa je Ignis od nekdaj želela biti čimbolj neopazna in se je magije učila kvečjemu za lastno zabavo in korist. Počitnice je preživljala pri svojih treh sestričnah: Nori, Amelii in Daysee, ko pa so one odšle na zasebno šolo in v internat v Bolgarijo, kjer je pouk potekal skozi vse leto, je to padlo v vodo. Ostala je z bratrancem Wilfredom, s katerim pa se ne razume, saj je izredno pompozen in kot učenec Gryfindoma misli, da bi morali vse Spolzgadovce likvidirati s planeta Zemlje in prezira vsako knjigo posebej: svoj čas raje zapravlja z pohodi po šoli in spanjem z dekleti. Čudak je pač. Je pa izredno priročen, kadar potrebuje kakšno prepovedano sestavino za izdelavo napojev.


Nazadnje urejal/a Ignis Bathory Čet Feb 24, 2011 9:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
avatar
Ignis Bathory
Drznvraan

Število prispevkov : 2
Join date : 13/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Čet Feb 24, 2011 5:00 pm

Pozdravljena Ignis, me veseli da si končno napisala svoj opis. Nekaj majhnih popravkov oziroma komentarjev:

Hoja je le stežka "melodična", razen če stopa tako, da koraki ustvarjajo melodijo, to pa bi verjetno izpadlo malo čudno. Razen če si mislila kako drugače, kar pa mi potem prosim obrazloži. Very Happy

Lahko krožijo govorice o "demonski babici", ampak upam da je jasno da tudi v HP svetu demonov ni, tako da iz tega nikoli ne bo več kot le to: govorice Wink

Lahko se te drži sloves najpametnejše, ampak ga boš morala deliti še z dvema ali tremi drugimi učenkami. Kot si verjetno ugotovila, si očitno vsak četrti član želi biti najpametnejši (še dodatna četrtina pa si tega želi, a ne pove naglas XD).

V zgodovini bi lahko napisala tudi kaj o Ignis, in ne samo o njenih prednikih Wink

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Ignis Bathory on Čet Feb 24, 2011 7:52 pm

No, naj ti kar odgovorim Lucius Razz

1. Kar se tiče hoje: hoja je tako ali tako melodična, saj nobeden korak ne zveni enako, je res? Lahko bi ji rekli ritmična, ker ji ne moremo določiti tonske višine, kjer se vsekakor strinjava. Če je hoja zaporedje več različnih korakov, sestavljajo skupaj eno melodijo oz. ritem, kakor vzameš. In kadar je ta melodija ušesom prijetna, lahko rečemo, da je melodična. Sicer pa ti bi bolje razložili v kakšni glasbeni šoli.

2. Itak, da samo krožijo govorice, v resnici to sploh ni res in pri tem nameravam ostati.

3. Ja, seveda, saj bi težko rekli, da je eden najboljši v letniku, če ne bi natančno analizirali in izračunali vsako povprečje, kar bi se vleklo.

4. Ja, se mi je mudilo s kompa, če želiš lahko dopolnim. Very Happy
avatar
Ignis Bathory
Drznvraan

Število prispevkov : 2
Join date : 13/02/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Lucius Thanagor on Čet Feb 24, 2011 8:20 pm

No lepo da sva zdaj na isti valovni dolžini. ^^ Mimogrede, ne bi mogli izračunat nobenega povprečja, ker še ni bilo nobenih ocen, za nazaj lahko pa itak vsak reče da je njegov lik izdelal s 120% XD

Lepo bi bilo če bi še malo dopolnila zgodovino, drugače pa je tvoj opis odobren in lahko začneš pisat. Very Happy

_____________________

Profesor Obrambe pred Temnimi Silami

...You once told me I had the Eyes of a Wolf.
Search them and find the Beauty of the Beast.

All of my songs can only be composed by the greatest of pains.
Every single verse can only be born of the greatest of wishes...

-Nightwish, Beauty of the Beast
avatar
Lucius Thanagor
Profesor

Število prispevkov : 390
Join date : 15/11/2010
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Robin Summers on Tor Mar 29, 2011 7:40 pm

Ime: Robin

Vzdevek: /

Starost: 17

Palica: breza, 23 cm, feniksovo pero

Dom: Pihpuff

Barva oči: čokoladno rjava

Barva las: medeno blond

Videz: Robin ima ljubek širok obraz, prijazne oči v barvi mlečne Milke s karamelo ter bujne blond lase, ki ji segajo kar daleč čez rame. Najraje se oblači v lahkotna oblačila nevpadljivih barv, saj se ji zdi, da se najbolj podajo njenemu videzu in značaju. Pogosto nosi tudi nakit, ki pa se vedno sklada z njenimi oblačili in nikoli ne izstopa preveč. Takšno je njeno pravilo nasploh: vedno skrbi za svoj videz in urejenost, a v ta namen nikoli ne porabi treh ton pudra in šminke najbolj kričečih odtenkov, temveč ostaja pri umirjenih, nevpadljivih naravnih tonih.

Slika:


Karakter: Robin je svetla, topla in prijazna oseba, ki pa zna pokazati tudi kremplje in se postaviti zase in za svojo prijatelje, kadar je treba. Ta čut za preživetje je razvila že zelo zgodaj, ko se ji je zgodila nesreča, katere posledice občuti še danes. Vsake toliko časa se je namreč loti nekakšna kratkotrajna zmedenost, zaradi katere lahko po več minut tava naokrog, ne da bi vedela, kdo je in kje se nahaja. To svojo pomanjkljivost sicer na vse možne načine prikriva, kar pa seveda ni najlažje izvedljivo. Nekateri njeni sovrstniki so zato mnenja, da je Robin milo rečeno nekoliko zaostala, vendar to še zdaleč ne drži. Pihpuffovka je še kako pametna in tudi zelo razgledana, poleg tega pa je z leti razvila zelo močan obrambni mehanizem in ne pusti, da bi raznorazne opazke v zvezi z njenim duševnim stanjem kakorkoli načele njeno samozavest. Nasploh je umirjena in sproščena, odprta in komunikativna oseba, s katero ni težko skleniti prijateljstva. Njena največja slabost so vse mogoče oblike čokolade, rada pa eksperimentira tudi z gurmanskimi poslasticami.

Zgodovina:
Robin izhaja iz precej premožne bunkeljske družine, ki uživa mirno podeželsko življenje na jugu Anglije. Ko je bila stara približno deset let in se je nekega dne sama igrala na bližnjem travniku, je k njej pristopila neka ženska s skrivenčeno palico v roki in jo je začela zmerjati, da je bunkelj in da naj se pobere tja, od koder je prišla. Toda Robin, ki zmerjanja ni prenesla, je trmasto ostala točno tam, kjer je bila, kar je žensko popolnoma vrgli iz tira. Zamahnila je s palico in nekaj zakričala, nato pa so Robinine misli začele divjati in nenadoma ni več vedela ne kdo je ne kaj se dogaja z njo. Starši so jo vso iz sebe našli šele kakšen dan kasneje. Spraševali so jo, kaj se je zgodilo, a Robin jim ni znala ničesar povedati. Nadaljnjih dogodkov se ne spominja jasno, ve le, da so nekaj dni za tem potrkali na vrata neki neznani ljudje in se najprej dolgo po tihem pogovarjali z njenimi starši, potem pa so jo odpeljali neznano kam. Ko se je vrnila, je bilo z njo spet vse v redu - vsaj če ne štejemo občasnih kratkotrajnih napadov zmedenosti in izgube spomina, ki so ji ostali vse do danes. Šele precej kasneje je izvedela, da je bila na zdravljenju v Svetem Mungu in da je bila njena bolezen posledica nekakšnega čudnega uroka zmešnjave. Izvedela pa je tudi to, da je čarovnica, saj je bila leto dni po nezgodi sprejeta na Bradavičarko. Tam se je kmalu začela počutiti kot doma. Njena najljubša predmeta sta postala Nega čarobnih živali in Spreminjanje oblike, saj si je že od prvega letnika dalje na vso moč želela postati mag. Ta želja se ji je nazadnje z ogromno truda in vaje tudi uresničila, kar pa je njena najbolj skrbno varovana skrivnost, zato se kot maginja tudi ni registrirala.
avatar
Robin Summers
Pihpuff

Število prispevkov : 4
Join date : 27/03/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Wilhelmina Sang on Tor Mar 29, 2011 7:58 pm

Izvrsten opis, Robin! Za maga sva se tudi vnaprej zmenili, tako da imaš dovoljeno. Dobrodošla v Pihpuffu! Pihpuff

_____________________

Everybody is somebody else's weirdo.
Gryfondom Drznvraan Bradavičarka Spolzgad Pihpuff
avatar
Wilhelmina Sang
Profesorica

Število prispevkov : 290
Join date : 02/11/2010
Age : 31

Poglej uporabnikov profil http://harrypotter.lightbb.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Prijave za Učence

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Stran 3 od 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu